E ftuar në emisionin Ftesë në 5 tek Top-Channel, për të folur mbi depresionin
27/04/2020
Seancat tek psikologu
09/05/2020

Psikologu online dhe seancat online

Seancat online përfshinjë procesin e këshillimit psikologjik nëpërmjet internetit. Me video skype ( Peza Anxhela ), voice cel: 0672058116 ose e-mailit. 

Metodat dhe teknikat e terapisë të përdorura në intervistat ballë për ballë mund të përdoren gjithashtu gjatë intervistave në internet dhe mund të jenë po aq efikase sa këshillimi psikologjik ballë për ballë. Intervistat e psikologut në internet po bëhen gjithnjë e më të preferuara vitet e fundit.

Intervistat e psikologut në internet me problematika si; çrregullimet e ankthit, sulmet e panikut, fobia sociale, çrregullimi të ngrënit, çrregullimet e humorit, problemet me divorcin etj. Mund të marrin orientimin e duhur psikologjik që ju nevojitet. 

Psikologu online i ndihmon të rriturit dhe adoleshentët çështje si; kontrollin e zemërimit, aftësitë e komunikimit, të pranuarit, pakënaqësia, performanca e punës, performanca e shkollës siguron mbështetje në situata të vështira.

Procesi këshillimit

Ashtu si me terapinë ballë për ballë, intervistat në internet me psikolog janë planifikuar duke marrë parasysh shpeshtësinë, intensitetin dhe sa ndikon në jetën e përditshme. Këto intervista ndryshojnë çdo javë, dy herë në javë, ose mujore.

Në varësi të arsyes së aplikimit, intervistat mund të përfshijnë këshillime për tema specifike për një ose më shumë seanca, ose mund të jenë më të gjatë se sa objektivat që duhet të studiohen. Kohëzgjatja e terapisë dhe procesi diskutohen në seancën e parë.

Qëllimi i këshillimit, vendoset sëbashku nga psikologu dhe klienti në seancën e parë. Para seancave, klientët duhet të përgatisin një mjedis ku ata mund të ndjehen rehat dhe të flasin të qetë dhe cilësia e lidhjes është e mirë.

Si mund të gjesh psikologun online? 

Lini orarin tuaj. 

Anxhela Peza – Psikologe Online

Skype  Peza Anxhela

Cel: 0672058116

E-mail. ap.peza@gmail.com